Nyttårstale 2017

På vegne av Bodø Skateboardklubb (siden hjemmesiden deres er nede) legger jeg ut årets nyttårstale.

Nyttårstale 2017

Kjære alle medlemmer og venner av Bodø Skateboardklubb (BSK). Nå har vi lagt nok et travelt, men spennende år bak oss. Siden vi bare har arrangert jentecampen i år, kan det nok for mange virke som at det har skjedd lite dette året. Likevel har vi jobbet hardt og godt bak kulissene og har lagt til rette for mye spennende i 2018. Vi har for eksempel fått hyggelig oppmerksomhet fra Jobzone for dugnadsarbeidet vi legger ned, spesielt med tanke på jenteskate. Bodø Nu har hatt oppslag om Hunstad Ungdomsskole, som eneste skole i landet med skating som fag. Bodø Skateboardklubb har knyttet samarbeid med en engasjert gruppe unge skatere, Skaterats, og i økonomiplanen for de fire neste årene har Bodø Kommune lagt inn betydelige midler til skateanlegg.

Skateboard i NIF
Som følge av at skateboarding har blitt en OL-gren ble aktiviteten vår nå i høst etablert som en gren under Norges Idrettsforbund (NIF). I første omgang er vi organisert under Norges Snowboardforbund, men det jobbes med å etablere et samlet Brettforbund til sommeren.

Selv om dette ikke var noe vi skatere jobbet aktivt for (eller i starten ønsket), er vi nå tilfreds med situasjonen og gleder oss til å komme i gang under den nye organiseringen. Det blir nok en omstilling for oss i klubbstyret, som noe av det første vi må gjøre i det nye året er å registrere oss som et særidrettslag i NIF. Vi ser for oss at dette kommer til å bli en lærerik periode.

Skaterats
Vi i klubbstyret leter kontinuerlig etter støttespillere som kan hjelpe oss å dra BSK fremover. I starten av året samlet det seg en gruppe engasjerte ungdommer under navnet Skaterats. Tre jenter og tre gutter fra fem forskjellige barne- og ungdomsskoler, som sammen ønsket å jobbe frem nye skateboardfasiliteter i byen. Isak Bang fra Skaterats, inviterte ordfører Ida Pinnerød til skatehallen 19. januar for en samtale og en skatesession. Her fikk vi presentert våre ønsker og behov for skateboard i Bodø. Skaterats fulgte deretter opp med å besøke Bodø Ungdomsråd (BUR) på et møte 9. mars og presenterte behovene våre for dem også.

BSK ga også Skaterats en utfordring i januar. Vi sa at hvis ungdommene klarte å øke antall registrerte spillere på Grasrota vår fra 33 til 60, skulle klubben trykke opp t-skjorter til alle medlemmene. Dette klarte de så klart, så vi er nå i full gang med å ordne tees til alle medlemmene. Innsatsen har ført til at klubben har fått inn 13 617,86 kroner fra Norsk Tipping i 2017 – godt over dobbelt så mye som i fjor.

Ungdommene i klubben har altså gjort viktige tiltak både i arbeidet for ny skateboardpark og for klubbens årlige økonomi, og vi gleder oss til ytterligere samarbeid i 2018.

15 millioner
Under budsjettsamlinga i Bodø, helgen 18. og 19. november, ble det lagt inn 15 millioner kroner til skateanlegg i økonomiplanen for Bodø Kommune for de fire neste årene. Dette er et tegn på at mye av arbeidet vi har gjort har fungert, at Skaterats har nådd frem med sine tiltak og at vi har en tøff ordfører som tør å tenke nytt. Planleggingen av det nye skateanlegget skal skje i 2018 og da trenger vi alle gode krefter til konstruktiv tenking. Jeg håper alle ønsker å bidra og at vi kan vise oss denne tilliten fra kommunen verdig.

Undertegnede
Det er en ære for meg å få lov og være leder for verdens beste skateboardklubb. Jeg er stolt over hvor langt vi har kommet, av innsatsen som blir lagt ned hver eneste uke og jeg setter umåtelig stor pris på all den gode tilbakemeldingen vi får fra medlemmer, foreldre, kommunen, samarbeidspartnere og andre. Likevel må det nevnes at dette har vært et spesielt slitsomt år for meg. Delvis fordi jeg har tatt på meg mer enn nødvendig i skateklubben, delvis fordi jeg i år også studerer på siden av jobb, men også fordi jeg for første gang kjenner på det at jeg ikke lengere er så ung som jeg tror jeg er.

Jeg har alltid ladet batteriene mine best når jeg får sitter for meg selv å jobbe med klubb. Slik er det fortsatt, men jeg har rett og slett ikke hatt tid til denne typen arbeid i år. Det har vært så mye å gjøre at øyeblikkene med klubbarbeid for det meste har blitt begrenset til deadlines og shippertak.

Jeg er student til neste år også, men jeg starter med ny giv og håper alle er klare til å brette opp ermene i det nye året. Sett bort fra delegering og arbeidsfordelinger i det nåværende styret vil vi strekke oss ut til ressurspersoner vi allerede har i klubben. Det er mange dyktige folk der ute som har sagt at de ønsker å bidra i arbeidet vårt.

Annet
Vi kan stolt meddele at vi nettopp har fornyet avtalen vår med hovedsponsor, Bodø Energi. Det er vel trygt å anta at vi ikke hadde vært der vi er i dag om det ikke hadde vært for deres støtte i utallige år.

I januar ser det ut til at det blir miniramp i skatehallen. Dette gleder vi oss veldig til. Et element som av mange har vært dypt savnet siden forrige ramp ble revet.

BUR har dannet en liten arbeidsgjeng som skal jobbe for skatepark-prosjektet vår, sammen med oss og Skaterats. Vi har masse å lære av ungdomsrådet og gleder oss til å knytte tette bånd mellom oss.

I år har vi testet ut et videoprosjekt, Månedsedit, vi gjerne vil videreføre i 2018. Se filmene i link nedenfor.

Med dette ønsker jeg dere alle, på vegne av BSK-styret et riktig godt, nytt skate-år!

Skrevet av Sindre Sandvin

Ref:
https://www.an.no/se-ida-pinnerod-pa-skateboard/v/5-4-460302
https://www.an.no/sindre-om-ordforerbesoket/v/5-4-460298
https://bodonu.no/bodo-ungenes-store-skate-helt-kan-vinne-100-000-kr/26.12-01:23
https://bodonu.no/det-er-kun-en-skole-i-norge-som-har-dette-valgfaget-den-er-i-bodo/29.12-11:26
https://www.an.no/bodo/sport/ungdommer/far-15-millioner-til-nytt-anlegg-i-bodo-vi-er-i-ekstase/s/5-4-645052
https://vimeo.com/search?q=m%C3%A5nedsedit

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *