Skating i Bodøskolen


Bodø er i norgestoppen på rekruttering, vi er landets største på jenteskate og vi er eneste i Norge med skating som fag i skolen. Dette får vi stadig skryt for hos kommunen, og vi er ofte å prater for dem om hvordan vi har kommet dit vi er. Riktignok gjemmer vi oss bak en fasade av gode ord om dagen. Vi som for 10 år siden var moderne med splitter ny skatehall, sitter nå med landets minste innendørsanlegg og et anlegg utendørs som ikke er mulig å rulle på. Vi har rett og slett ikke anlegg som kan ivareta medlemsmassen vår og de siste årene har frafallet i ungdomsårene begynt å øke – rett og slett fordi skaterne ikke har plass- eller gode nok fasiliteter til å utvikle seg. Dette må vi snu brennkvikt.

Vi er som sagt eneste by i Norge med skating som fag i skolen. Hunstad Ungdomsskole (HUS) har hatt skating som valgfag, med undertegnede som lærer, siden 2012 og det har blitt et av de mest populære fagene på skolen. I fjor hadde vi nesten 70 elever, fordelt på tre klasser. Dette må vi bygge videre på. Jeg har ambisjoner om at Bodø skal bli Norges svar på Malmö. Se videoen;

Skating ble offisielt en sport i Norge i 2017 og dette har allerede satt fart på byggingen av skateparker rundt om i landet. Det som er interessant å se er at det har blitt bygget flere parker i tilknytning til skoler de siste månedene. Da blir jeg naturligvis misunnelig og tenker det er rett og rimelig at Bodø hvertfall er blant byene som satser på dette området.

HUS er i planleggingsfasen for hva de skal gjøre med uteområdet rundt skolen og her er allerede skating nevnt som en av aktivitetene som ønskes inkludert. Riktignok kreves det litt midler for at man skal få en park av en viss standard. HUS ligger veldig pent til i grensen mellom Hunstad og Mørkved, og har store, uberørte arealer til rådighet. I tillegg eier Bodø kommune en gammel, lite brukt ridehall på nedsiden av skolen. Kanskje blir det rom for anlegg innendørs også en dag?

Her er noen av skolene som har kastet seg rundt å bygget skatepark i skolegården;
Østre Slidre ungdomsskole.
Flora ungdomsskole.
Stav ungdomsskole.
Kjenn ungdomsskole og Mailand videregående skole.

Alt ligger til rette for satsing på skate i Bodøskolen og vi kan gjøre dette så stort som vi bare måtte ønske. Det største uberørte arealet ligger midt mellom HUS og Bodin videregående skole. Kanskje kan valgfag skating ha en direkte link til en fremtidig skateboardlinje på videregående? Jeg er klar!

– Sindre Sandvin

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *